Jste zde

Domů » Zima

Novinky zimní sezóny 2012/2013

Kitzbühel - vrchol Hahnenkamm

Také do nadcházející zimní sezóny 2012/2013 si lyžařská oblast Kitzbühel přichystala několik novinek. A co je tedy nového v nabídce?

Největší nákup s miliónovými investicemi pro novou zimní sezónu představují nové lanovky. A sice osmimístná sedačková lanovka Zweitausender 2000 a šestimístná sedačková lanovka Walde. Obě dvě jsou to lanovky se spojenými sedačkami, s ochranou proti špatnému počasí a s vyhříváním sedadel.

Bergbahn Kitzbühel tak nyní disponuje celkově 52 vleky a lanovkami, a také 170 km sjezdových tratí. Je to jeden z největších provozovatelů lanovek a sjezdovek v celém Rakousku. Každý rok se tu investují desítky milionů do rozvoje lyžařských zařízení, do umělého zasněžování a do výstavby a úpravy nových i stávajících sjezdovek.

Po investici 26,2 miliónů euro v roce 2010 se zde v loňském roce 2011 investovalo "pouhých" 14,1 milionů euro. Největší investice pro zimní sezónu 2012/13 ale směřovaly do výstavby nové osmimístné sedačkové lanovky Zweitausender v oblasti Resterhöhe / průsmyk Pass Thurn a do šestimístné sedačkové lanovky Walde na vrcholku Hahnenkamm.

V obou případech se jedná o kopulovité sedačkové lanovky s vyhřívanými sedadly a s ochrannými kryty proti špatnému počasí, které slouží pro pohodlí všech lyžařů a snowboardistů. Jejich přepravní kapacita činí 2.800 a 2.100 os./hod.

Další obří investice více než 12,7 milionu eur směřuje do pokračující expanze výstavby infrastruktury a služeb a do zvýšení komfortu pro hosty KitzSki.

Již v uplynulých letech se tu postupně budovalo i nové a ultramoderní dopravní zařízení: Lanová dráha Resterhöhebahn s ochranou před špatným počasím a s vyhřívanými sedadly, Maierlbahn s desetimístnými kabinkami a s vyhřívanými sedadly anebo 8-místná sedačková lanovka Ochsalm s ochrannými kryty a s vyhřívanými sedadly v Kirchbergu.

Nesmíme zapomenout ani na osmimístnou sedačkovou lanovku "Kasereck", ani na velkolepou visutou lanovou dráhu 3S-Umlaufbahn mezi Pengelsteinem a Talsenhöhe.

Místo

Resterhöhe, Kitzbühel 47° 18' 40.878" N, 12° 23' 21.6456" E
Location