Jste zde

Domů » Zima

Lyžařské túry

Pohled na vyznavače skitouringu
Autor: blackwing_de

Lyžařské túry v Kitzbühelu, v nejvíce legendárním sportovním městě v Alpách.

Mírné svahy pohoří Kitzbüheler Grasberge jsou ideální jak pro lyžování na sjezdovkách, tak i pro lyžování mimo sjezdovky.

Vzhledem k vysoko položeným pastvinám stačí v zimě jen 50 cm sněhu pro dokonalé potěšení v hlubokém sněhu.

Vyznavači těchto túr jistě ocení dobrý přehled tras a poměrně nízké nebezpečí Kitzbühelských hor.

Hory nabízejí nepřeberné množství příležitostí pro lyžařské túry.

Díky lanovkám a vlekům se s malým úsilím dostanete k vysokohorským trasám, což je velká výhoda.

Po několika stech výškových metrech se pak dostanete na nedotčené vrcholky a svahy.

Samozřejmě že se na všechny vrcholy můžete dostat také pomocí vlastních sil, bez využití lanovek. Rozlehlý horský svět nabízí dostatek prostoru pro jedinečné horské zkušenosti.

Kitzbühlské lyžařské školy nabízejí své služby v podobě zkušených a certifikovaných horských vůdců, kteří vás bezpečně zavedou na nejkrásnější vrcholky a do nejjemnějšího prašanu na svazích.

Před každou túrou ale věnujte dostatečnou pozornost doporučením a výstrahám lavinové služby Tyrolska a Salzburgu.

Bichlalm "off-piste"

Oblast na svazích Stuckkogelu je rájem pro všechny lyžařské turisty, a zejména v noci. Koneckonců ve všech lyžařských střediscích jsou upravované sjezdovky po provozní době bez výjimky uzavřené.

Kromě toho je výšlap a sjezd na upravených sjezdovkách luxusem, kterého byste se jen neradi vzdali. Takže svobodné jízdě ve sněhu nestojí nic v cestě.

Pokud hledáte perfektní freeride, máte možnost se na sněhové rolbě pro cca 8 osob nechat zavézt pohodlně přímo na místo.

Hahnenkamm

Jeden z nejpopulárnějších sjezdů z Hahnenkammu - sjezdovka Asten č.20 - je otevřena v zimních měsících každý den až do 24:00 hodin pro lyžařské turisty.

Za normálních okolností řidiči sněžných roleb intenzivně pracují na úpravě sjezdu pro příští den, ale v tomto případě berou na milovníky skitouringu ohledy. I když jsou sporadicky rolby v provozu.

Zajímavá varianta vede přes poslední úsek pod lanovkou Hahnenkammbahn, kolem chaty Hocheck-Hütte k restauraci Hochkitzbuehel. Tady máte příležitost se ve večerních hodinách odměnit kulinářskými specialitami.

Každý pátek je lanovka Hahnenkammbahn v provozu dokonce až do 23:00 hodin.

Jochberg

Každý pátek večer se pořádají tzv. skitoury v Jochbergu. Od dolní stanice lanovky Wagstätt se můžete vydat podél sjezdovky až k Wurzhöhe nebo Jagawurz. Obě horské chaty jsou otevřené po celou zimu. Poslední jízda lanovkou do údolí je ve 21:45 hodin, protože pak už se na svahy vydávají sněžné rolby.

Lyžování v Kitzbühelu
Autor: neilward

Místo

Horská chata Hocheck-Hütte, Kitzbühel 47° 25' 39.5544" N, 12° 22' 20.64" E
Location