Jste zde

Domů » Léto

Léto a horolezectví

Kitzbühel a horolezec
Autor: Eupraxsophist

Pokud chcete slézat skály Kitzbühelských Alp, otevírají se vám tu náročné a vzrušující příležitostí k lezení. Přitom si můžete vychutnat úchvatné výšky tak říkajíc na vlastní kůži. Dejte své dovolené s dobrodružným lezením tu pravou a zajímavou příchuť!

Při horolezectví v Kitzbühelu vás budou samozřejmě všude doprovázet outdooroví specialisté a to na těch skutečně nejlepších výletech v bezprostřední blízkosti nebo i v širší oblasti Kitzbühelu.

A pokud vám nebude přát počasí, je tu ještě jiná alternativa. Sportpark Kitzbuhel a jeho umělá lezecká stěna, samozřejmě včetně pomoci odborných trenérů.

V posledních letech byla vybudována lezecká trasa, která vede na 2.063 metrů vysokou horu Tristkogel. Nabízí horolezcům přístup do jedinečné divoké horské krajiny. Lezecké cesty jsou jištěny ocelovými lany, svorkami, kolíky, žebříky a lany mostů.

Hornpark - Kletterwald St. Johann in Tirol

Uprostřed Kitzbühlských Alp v St. Johannu in Tirol leží nový dobrodružný park - Hornpark Hochseilgarten. Přímo u střední stanice kabinkové lanovky Harschbichl u jezera Angereralm a s jedinečným výhledem na Wilder Kaiser objevíte zážitkovou oblast "Wald" z nové perspektivy!

Budou na vás čekat nové výzvy v odvaze a zručnosti, zábavné úkoly pro děti, neobvyklé výhledy a především zábava. Od lehkých tras až po trasy pro experty tu je připraveno pro každého něco.
Tak se i vy vydejte do Hornparku a aspoň jednou si to vyzkoušejte.

Pro návštěvníky je připraveno 8 různých tras s 85 prvky: tréninková trasa a mini trasa pro děti od 3 let, zelená (snadná), modrá (středně obtížná), červená 1 (pokročilí), červená 2 (profi), žlutá (rodiny a školní skupiny), Flying-Fox.

Trasa pro pokročilé lezce (červená 1 a 2) se skládá z 18 prvků v přibližné výšce 8 až 21 m, Flying Fox s celkovou délkou 430 metrů vede nad horským jezerem. Nejdelší jednotlivá zipline měří 210 metrů a prochází nad jezerem Angerer Alm.

Dětská trasa Kids Kletterpfad

Na legendárním vrcholku Kitzbühel Horn čeká Kraxl-Gaudi se zábavou pro celou rodinu: dětská lezecká cesta. Ocelovými lany a stupínky zajištěná cesta umožňuje vyzkoušet každému nováčkovi první kroky ve skalnatém terénu.

Malí ferratoví dobrodruzi na trase narazí například na sviští zahradu. A kdo překoná celých 300 metrů až nahoru a dostane se až k "orlí věži", bude mít jedinečný, kilometry široký výhled.

Stručně řečeno: Na dětské horolezecké cestě Kids Kletterpfad se z vašich dětí stanou opravdoví horolezci! Trasa je dlouhá 300 m, výškový rozdíl je 80 metrů a k překonání je třeba cca 30 až 50 minut. Rodiče mohou své děti jistit 2 rukama, povinná je pevná obuv a nebát se výšky.

A jak se k trase dostanete? Jako výchozí body jsou dvě možnosti, z vrcholu (snadno přístupný lanovkou B3 Horngipfelbahn) směrem dolů nebo naopak (to přijedete lanovkou B2 Hornbahn II až k chatě Alpenhaus).

1) Start na vrcholku: O několik metrů pod vrcholem horní stanice Horngipfelbahn (B3) najdete vstupní bod a začnete lezeckou trasu směrem do údolí a k Alpenhausu.

2) Start u zahrady Alpenblumengarten: Od domu Alpenhaus se během krátké doby dostanete k Alpské květinové zahradě. Na jejím konci je vstup k horolezecké cestě směrem k vrcholku.

Místo

Alpenhaus Kitzbüheler Horn, Kitzbühel 47° 28' 1.452" N, 12° 25' 45.8652" E
Location