Jste zde

Domů » Kirchberg

Kirchberg in Tirol

Kitzbühelské Alpy - Kirchberg in Tirol

Kirchberg in Tirol se nachází uprostřed Kitzbühelských Alp, v nadmořské výšce 860 m. Nachází se u ústí údolí Spertental do údolí Brixental, kde je také "Vitalarena" s 88 km nordic walkingových a běžkařských tratí, které vás provedou horským světem.

Dá se taktéž dojít pěšky až na vrcholky Auerhochalm, Bärstättalm, Gauxerbauer nebo Seeholz a kochat se výhledem dolů na středisko Kitzbühel. Neměli byste také vynechat malou zastávku v některé z četných hospůdek a restaurací, lahůdky rakouské a tyrolské kuchyně určitě stojí za ochutnání.

V Kirchbergu byl nedávno nově zařazen mezi památky Kneippův podnik v místě Aschau. Obklopeno jedinečným panoramatem nabízí toto zařízení mimo jiné také klasické Kneippovy koupele, fontány s pitnou čerstvou pramenitou vodou a koupele pro hrubou i jemnou reflexní masáž nohou, rukou i pro zlepšení krevního oběhu. A dokonce je tu dobře postaráno i o ty nejmenší, je tady třeba dětský klub "Kinderkneipp" anebo dětské hřiště. Odpočinek a oddech jsou zde přímo garantovány.

Oblíbenými místními motivy k fotografování jsou zejména farní kostel s kulisami hory Gaisberg, obzvláště když se ještě nachází na vrcholku hor trochu sněhu. Zajímavostí je také "Antlassritt", křesťanský průvod na koních, která je organizován každý rok o Božím těle. Průvod doprovází hudba mnoha kapel, které též vytvářejí tu správnou náladu.

Kirchberg in Tirol - okolí
Geografie: