Jste zde

Domů » Jochberg

Jochberg po celý rok

Rakouské městečko Jochberg
Autor: jmauerer

Městečko Jochberg se nachází v Tyrolsku, asi 10 km jižně od známého zimního střediska Kitzbühel. Během dovolené v Jochbergu zažijete neobyčejnou pohostinnost místních obyvatel a zároveň budete moci využívat výhod velké nabídky nedaleké alpské metropole Kitzbühel.

Impozantní siluety místních vrcholků, namátkou můžeme jmenovat Hahnenkamm, Pengelstein, Geissstein nebo Wurzhöhe, zde vytvářejí ideální kulisu pro aktivní dovolenou, která může být velmi různorodá díky turistice anebo nordic walkingu.

Také pro vyznavače cyklistiky jsou připraveny nejrůznější trasy pro silniční i horská kola. Vítané osvěžení představuje vyhřívané lesní koupaliště a proto je toto místo vhodné také pro rodiny s dětmi. Zajímavými výletními cíli jsou Selské muzeum (Bauernmuseum) nebo vodopády Sintersbacher.

Jedno mají Jochberg a Kitzbühel společné. Z obou míst se v zimě dostanete k fantastickým 168 kilometrům sjezdovek. Od začátečníků přes rodiny s dětmi až po opravdové profíky, prostě každý si tady přijde na své.

V lyžařském středisku je připraveno 67 km jednoduchých, 78 km středně náročných a 23 km těžkých sjezdovek. Klid a zážitek z krásné přírody se dostaví při úžasných vycházkách zimní krajinou a také romantická jízda na saních tažených koňmi je neobyčejným zážitkem.

Ať už jste na sjezdovkách, běžkařských trasách nebo mimo ně, početné útulné horské chaty a hostince zvou k zahřátí a k posilnění, kde si můžete dopřát typické regionální speciality tyrolské kuchyně.

Jako další zimní aktivity jsou připraveny upravované běžkařské tratě a zimní turistické stezky, ledové kluziště s možností curlingu, krytý zimní stadion nebo přírodní sáňkařská dráha Trattenbach.

Tyrolskou pohostinnost určitě zažijete i v mnoha dobře udržovaných a příjemných ubytovacích zařízeních. Ať už dáváte přednost apartmánu, horské chatě nebo hotelu, je to jen na vás. Všechny nabízejí ideální prostředí pro skvělou dovolenou ve všech ročních obdobích.

Geografie: 

Místo

Jochberg, Tyrolsko 47° 22' 42.3048" N, 12° 25' 12.1584" E
Location