Jste zde

Domů » Léto » Zábava, akce

Jízda na koni

Kitzbühel a pasoucí se koně

Mnohem víc než léčba šokem je třeba jízda na koni. A jízda na koni v Kitzbühelských Alpách je skutečným požitkem nejen pro koně, ale i pro jezdce. Ať už budete jezdit sami nebo s celou rodinou.

Od začátečníků, kteří se odváží absolvovat první první jezdecké hodiny, až po opravdové znalce jízdy na koni, ti všichni si zcela jistě dosyta užijí několikahodinové vyjížďky v okolních horách.

Od cvičení na lonži až po parkúr, každý zde najde tu správnou nabídku. Vysoce kvalifikovaní učitelé jízdy na koni nejenže naučí začátečníky pracovat s koňmi, ale též poradí těm pokročilejším, a to především nějakým tím zajímavým trikem.

Kromě sportovních horkokrevných zvířat a silných haflingských koní jsou zde k dispozici také přímo nádherní poníci, kteří rychleji rozbuší každé dětské srdce, a kteří jsou taktéž velice trpěliví k uskutečnění té skutečně první jízdy na koni.

Zvláštním, ale oblíbeným tipem je třeba jízda kočárem! Bez ohledu na sezónu či roční dobu nabízí jízda kočárem taženým koňmi pořád zvláštní speciální zážitky.

Jezdecký klub

Reitclub Kitzbühel byl založen v roce 1980 a sídlí v jezdeckém sportovním zařízení Mauring am Sonnberg v Kitzbühelu. Tento klub provozuje rodina Oberauerů a má vynikající infrastrukturu. Zkrátka je to přímo ideální dějiště pro opravdu vzrušující jezdecké závody.

Dvě písečné plochy (20 x 60 m a 40 x 80 m), stejně jako i krytá jezdecká hala (20 x 40 m) zajišťují opravdu vynikající podmínky pro perfektní jezdecký sport za každého počasí. Je odtud nádherný výhled na město a na horu Wilder Kaiser. Jezdecký sport se tu mění v požitek zvláštního druhu

Vybavení jezdeckého areálu:

• světlá krytá jezdecká hala (20 x 40 m) se zrcadlem vpředu
• aréna pro drezúru (20 x 60 m) a plocha ke skokům (40 x 80 m)
• prostor k mytí
• kvalitní a individuální krmení a podestýlka
• pastviny (organizovaná pastva, časté odčervování, atd.)
• paddock
• služba provádění koní v oploceném výběhu

Jezdecké závody

Vzrušující zážitek jezdeckého sportu se koná každoročně v červenci v jezdeckém centru Mauring. Tenhle sportovně společenský podnik nalezl již dávno své pevné místo v kalendáři těch nejzajímavějších akcí legendárního města sportu v Alpách.

V rámci jezdeckých soutěží ve skocích i v drezúře patří tyto letní závody každoročně k těm nejlepším. Jezdecký klub nemívá žádné potíže s organizací, ani s vlastními závody. Zmíněné úspěchy se samozřejmě odrážejí ve stále rostoucím poli účastníků, znamenitou mezinárodní pověstí a neustále rostoucí sportovní úrovní.

Soutěže obvykle začínají již kolem 8:00 hodin a vstup je pro všechny diváky zdarma. Na závodišti bývá dobře postaráno i o váš žaludek a navečer tady panuje skvělá atmosféra.

Místo

Reitsportzentrum Mauring, Kitzbühel 47° 25' 53.526" N, 12° 24' 59.9148" E
Location