Jste zde

Domů » Kitzbühel

Hochfilzen

Rakouská obec Hochfilzen
Autor: moncay

Tyrolská obec Hochfilzen se nachází v okrese Kitzbühel, má přibližně 1100 obyvatel a od městečka St. Johann in Tirol leží asi 17 km. Je jednou z pěti obcí v údolí Pillerseetal, ležících v průsmyku Griessenpass na hranici se spolkovou zemí Salcbursko. Sousedními obcemi jsou Fieberbrunn, Leogang, Lofer a St. Ulrich am Pillersee.

První zmínka o Hochfilzenu pochází z roku 1377, kdy byl uveden na seznamu zboží kláštera Rott. Tento klášter zde fungoval od roku 800 a držel panská práva v oblasti Hochfilzenu. V roce 1504 pak převzala celou oblast země Tyrolsko, ovšem práva kláštera zůstala touto akvizicí nedotčena.

V roce 1813 byla postavena vlastní obecní škola a v rámci správní reformy z roku 1833 došlo k přeměně vesnice na obec. Roku 1875 byla obec připojena k železniční síti a o tři roky později zde byla založena dělostřelecká střelnice. Vlastní farnost vznikla v obci roku 1891, kostel pochází z roku 1745, roku 1960 byl přestavěn a renovován.

Pillerseetal se nachází v severovýchodní části Tyrolska, všech jejích pět větších obcí se spojilo v poskytování nabídek pro celoroční dovolenou. Tato oblast je přímo obdařena malebnou krajinou a byla tu postavena nejrůznější zařízení pro příjemné a pohodlné trávení volného času.

V zimě se dá po celém okolí bezvadně lyžovat, byly zde vybudovány tři lyžařské areály. Své profesionální služby nabízí zájemcům pět lyžařských a snowboardových škol, lyžařské školky pro ty nejmenší, ale funguje tady i půjčovna lyží.

Návštěvníci hojně využívají i dětský zábavní park Bobo-Kinderpark, sáňkařské dráhy, běžkařské tratě, curling a projížďky na saních tažených koňmi. K dispozici je také na 100 km zimních turistických stezek.

Pillerseetal se může v létě po právu chlubit i třemi bobovými dráhami a asi 400 km turistických stezek všech stupňů obtížnosti. Můžete vyrazit na horskou túru s odborným průvodcem nebo na některou z mnoha tamníchh naučných stezek.

V regionu jsou také tři jezeravhodná ke koupání, dva kryté a dva venkovní bazény a několik saun. K dispozici je také lázeňské zařízení s nabídkami wellness služeb. Můžete si vyjet na koni nebo absolvovat cyklistické vyjížďky či výlety na horských kolech. Pro vyznavače bílého sportu jsou přichystány tenisové kurty a v okruhu přibližně 25 kilometrů je milovníkům sportu ještě k dispozici osm golfových hřišť.

Geografie: 

Místo

Hochfilzen 47° 28' 11.6904" N, 12° 37' 8.6988" E
Location