Jste zde

Domů » Léto » Turistika

Geocaching, 2. část

Krajina Hahnenkammu

Geocachingový kodex:

...to, co potřebujete ke geocachingu vy, bude samozřejmě potřebovat i jiný účastník této hry.

Vhodné oblečení a pevné boty jsou zde naprostou nutností. Geocaching, to skutečně není žádná obyčejná procházka po lese.

Schránky s poklady Bergbahn Kitzbühel nejsou nikdy "pohřbeny", ani nejsou umísťovány na taková místa, kde by byl vstup zakázán.

GPS zařízení svádí velmi často k tomu, abyste sledovali váš pohyb přímo na displeji. To může být velmi nebezpečné, a to zejména v horách. Proto byste měli při sledování tohoto zařízení dávat opravdu bedlivý pozor a všímat si míst, kam šlápnete.

Jestliže naleznete cache, zavedete si ho do svého logovacího zařízení. Na webových stránkách geocaching.com si pak můžeme zaznamenávat své výsledky přímo na internetu, a to samozřejmě při registraci zdarma.

Pokud již vyjmete nalezenou věc z cache, vrátíte ji zase hned zpět, aby se hry mohli zúčastnit i ostatní soutěžící.

V některých případech jsou v cache uvedeny i nějaké informace, například souřadnice další cache. Přečtěte si to důkladně!

Nechte všechny cache vždy na tom místě, kde se vám je podaří objevit, v původním stavu a se všemi informacemi, které mohou případně obsahovat. Další cacheři se na vás spoléhají!

Respekt k přírodě! To je hlavní heslo geocachingu v Kitzbühelských Alpách, v místech s nádhernou krajinou a s doslova úchvatnými horskými scenériemi a s ohromnou přírodní hodnotou. Buďte nápomocni i vy, aby to tak dlouho zůstalo!

Věděli jste, že:

Geocache jsou malé schránky, které lze nalézt po celém světě, jejich GPS souřadnice jsou zveřejněny na internetu. A geocaching znamená hledání těchto schránek.

Součástí této činnosti je nezbytná radost, vášeň a tvořivost. Někdy dokonce tyhle schránky obsahují i položky pro vyměňování.

Schránky mohou být skryty opravdu všude, na stromech, ve štěrbinách, ... Fantazii se zkrátka nekladou vůbec žádné meze.

Abyste geocache našli, je pochopitelně dobré nejdříve zadat jejich souřadnice do vhodného zařízení GPS.

Místo

Bergbahn Kitzbühel 47° 26' 33.9864" N, 12° 23' 26.0484" E
Location