Jste zde

Domů » Léto

Cyklistika v Kitzbühelu, 2. část

Krajina Windautalu

Cyklističtí turisté najdou v širokých údolích Kitzbühlských Alp ten pravý cyklistický ráj.

Bez stresu z dopravní situace tady můžete odbočit na mnohé boční silničky a opravdu celá rodina si tak na kole může vychutnávat krásu okolní krajiny.

Je bezpočet příležitostí užívat si v Kitzbühlských Alpách cyklistiku. Existuje též několik "tajných" tipů. Například cesta z Kitzbühlu po "římské" silnici do St. Johannu in Tirol a pak dále přes údolí Grossachental až do Erpfendorfu.

Stejně tak stojí zato udělat si malou, ale nádhernou zajížďku a vydat se kolem jezera Pillersee.

Krásná přírodní krajina a množství tradičních tyrolských selských dvorů doprovázejí cykloturisty na rozsáhlé síti stezek v kopcích Bichlachu. Skrze údolí Brixental vede divoce romantická cesta do Windautalu u městečka Westendorf.

Abyste zvládli alespoň jeden okruh v rámci cyklistického Světového poháru přes St. Johann, Schwendt a Kössen, je zapotřebí opravdu dobrá kondice. Celkem napočítáte v celém prostoru na 800 km cyklistických tras a tratí pro horská kola.

Standardní pomůckou pro cyklisty a milovníky horských kol je "KitzAlpBike", cyklomapa se všemi trasami, které se nacházejí v celé oblasti. Tato mapa je k dispozici mimo jiné ve všech informačních kancelářích Kitzbühel Tourismus.

Středisko nabízí i skvělý servis pro cyklistickou turistiku. Kromě odborného prodejce kol tady najdete i mnoho dalších sportovních obchodů, které jsou dobře zásobené cyklistickými potřebami a dokonce i zapůjčují některé své výrobky.

Stálé časoměrné zařízení umožňuje amatérským sportovcům bezplatně a bez jakýchkoliv předchozích znalostí a technické vyspělosti zjistit svůj čas při běhu či jízdě na kole u Alpenhausu na Kitzbüheler Hornu.

Je tedy možné uspořádat jakýsi virtuální závod s přáteli, kolegy nebo i špičkovými hvězdami mezinárodní sportovní scény.

Každý rok v létě se konají ve sportovním městě závody na horských kolech na Hahnenkammu.

Sjíždějí se sem stovky profesionálních i amatérských cyklistů z blízka i z daleka, aby pokořili slavnou horu lyžařů na horském kole. Zkuste se tedy také zúčastnit jednoho z nejtradičnějších závodů horských kol do vrchu v Rakousku - ať už jako přímí účastníci nebo jen jako diváci.

Svůj comeback slaví také Tristkogel Challenge, jedna z nejlegendárnějších sportovní události v celé oblasti, kombinace závodu na horském kole, horolezectví a orientačního běhu.

Poprvé ve své desetiletí dlouhé historii startoval závod Deutschland-Tour 2008 v zahraničí. Pro prolog v cizí zemi bylo požadováno ze strany organizátora nějaké charismatické místo, a našel se právě Kitzbühel!

Místo

Kitzbühel 47° 26' 35.7828" N, 12° 23' 24.0036" E
Location