Jste zde

Domů » Léto

Cyklistika v Kitzbühelu, 1. část

Kitzbüheler Horn

Rakouské středisko Kitzbühel je skutečným rájem pro cyklisty. Poskytuje opravdu tu nejširší a nejrůznorodější nabídku pro všechny cílové skupiny cyklistů.

Cyklisté tady naleznou 14 zbrusu nových cyklostezek o všech úrovních obtížnosti a o celkové délce 1200 kilometrů.

Pro horské kolaře a cykloturisty je zde připraveno za odměnu na 800 km podél romantických řek, lesy a horských pastvin.

V posledních letech se počet turistických i místních cyklistů rychle zvětšuje. Zejména aktuální je triatlonový boom a veliký přírůstek taktéž vykazuje i domácí rakouská scéna horských cyklistických výletů na vrchol Kitzbüheler Horn.

Mýtus Kitzbüheler Hornu - nejstrmější cyklistické trati v Rakousku - přitahuje svým kouzlem stále více a více amatérských cyklistů!

Jízda na horských kolech se již etablovala v Kitzbühelu jako tradiční sportovní disciplína. Mírné hory Kitzbühelských Alp s mnoha lesními a alpskými cestami vytvářejí právě ty ideální podmínky pro tento sport.

K dispozici tu máte na 800 km tras pro horská i silniční kola a stejně tak stezky jen tak pro radost z jízdy na kole. Cykloturistická mapa KitzAlpBike shrnuje veškerou místní nabídku.

Cyklisté najdou v širokých údolích Kitzbühelských Alp úplný cyklistický ráj. Bez jakéhokoliv stresu z nějakých dopravních problémů můžete bez obav jezdit mnoha bočními cestičkami a celá rodina na kole si tak společně vychutná krásu okolní krajiny. Mnoho cyklistických stezek vede podél řek a potoků.

Kitzbühelská cyklistická trať na Kitzbühel Horn je zřejmě tou nejstrmější cyklistickou tratí v Rakousku a jednou z nejtěžších v celých Alpách.

Stoupání až 22,3% dělá z "Hornu" rakouské Alpe d'Huez. Panoramatická silnice na Kitzbüheler Horn je považována za klasiku mezinárodní cyklistické scény.

Místo

Kitzbüheler Horn 47° 28' 31.3104" N, 12° 25' 50.4912" E
Location