Jste zde

Domů » Zima

Běžkařské tratě

Kitzbühel - jedna z běžkařských tratí

Běh na lyžích v oblasti Kitzbühelu nabízí slunečné zimní radovánky. Přes 500 km běžkařských tratí je zde připraveno pro klasické i bruslařské nadšence. Osvětlené a zasněžované sportovní tratě u golfového hřiště Golf Club Kitzbühel – Schwarzsee - Reith a vysokohorské tratě na Kitzbüheler Hornu doplňují kompletní nabídku.

Kolem Kitzbühelu, Wilder Kaiseru v údolí Brixental až do průsmyku Pass Thurn se rozkládá více než 500 km perfektně upravovaných běžkařských tratí. Většina z nich je snadno sjízdná, bez nějakých extrémních stoupání a klesání. Pro malou pauzu vám poslouží mnoho horských chat v oblasti.

U Golf Clubu (i možnost parkování) jsou osvětlené kitzbühelské tratě a to zejména jejich "vlajková loď" - Sportloipe. Milovníci běžkařského sportu sem z blízka i z daleka přijíždějí zdokonalovat svojí kondici a techniku. Ale lze tu spatřit i profesionální lyžaře, jako např. bratry Benjamina a Davida Kreinerovi z Kitzbühelu, členy rakouského národního týmu v severské kombinaci.

U Golf Clubu jsou vybudovány vedle této 7 kilometrové smyčky i některé kratší stopy, v různých variantách. Od soumraku až do 23.00 hodin je 2,5 km tratí ovětleno a jsou tedy k dispozici i pro večerní trénink. Tato 2,5 kilometrová verze je ve spolupráci s Kitzbühel Ski Clubem (KSC) pokryta umělým sněhem, který umožňuje velmi pohodlné běžkování.

Novinkou loňského roku se stala vysokohorská trať na Kitzbüheler Hornu (1 600 m n. m.), která od prosince do dubna nabízí kvalitní a zaručené sněhové podmínky. K této trati se dostanete lanovkami Hornbahn I a II až k chatě Alpenhaus a odtud dále lyžařským vlekem Alpenhauslift až k Trattalmmulde. Veškeré další informace vám poskytnou rádi v kanceláři Bergbahn AG Kitzbühel.

Také krásné vysokohorské tratě k průsmyku Pass Thurn (1 274 m.n.m.) vám nabízejí maximální množství sněhu. Stezky pro bruslaře i klasiky jsou tady upraveny od prosince do dubna a jsou až do 21:00 hodin také osvětleny. Vysokohorská trať u průsmyku je snadno dostupná autem nebo skibusem.

Krajinářsky nádherná a také se zárukou sněhu je běžkařská stopa v Aschau u Kirchbergu (1 020 m.n.m.). Tato stopa je obvykle používána od prosince do dubna a je určena jak pro klasiky, tak pro bruslaře. Parkování je možné před kavárnou Hochland.

Všechny trasy v okolí Kitzbühelu mohou běžkaři využívat zdarma. K výjezdu k vysokohorským běžkařským tratím na sportovních horských svazích Kitzbüheler Hornu si ovšem musí běžkaři pořídit lanovou jízdenku.

Místo

Golf Club Kitzbühel – Schwarzsee - Reith 47° 27' 31.806" N, 12° 20' 54.5568" E
Location