Jste zde

Domů » Kitzbühel

Akce v září 2013

Část města Kitzbühel
Autor: jeffr_travel

Französischer Fischmarkt

Termín: 1. - 30. září 2013

Místo: Městská část Hinterstadt

Vstupné: Zdarma

Francouzský rybí trh, tato znamenitá kulinářská akce se již během let vyvinula do velkolepého svátku, při kterém se navzájem potkávají francouzští přátelé s místními obyvateli a s nejrůznějšími návštěvníky. Kromě francouzských rybích specialit a dobrot připravovaných z mořských mušlí se servíruje pochopitelně též víno, sýry, šampaňské, a panuje samozřejmě naprosto skvělá atmosféra.

Uběhlo již 34 let od chvíle, kdy se pan von Kürzel a místní komerční rada Gerhard Resch poprvé setkali v Kitzbühelu. Slavili tehdy navázání partnerství rakouského střediska s francouzským městem Rueil Malmaison.

Od roku 1980 se tento vřelý vztah obou měst jen a jen upevňuje vzájemnými návštěvami, otevíráním partnerských klubů a každoročním rybím trhem v kouzelném místním centru.

10. Kitzbüheler Weinfest

Termín: 13. - 14. září 2013

Místo: Městská část Innenstadt

Vstupné: Zdarma

Ve dnech 13. a 14. září 2013 bude centrum Kitzbühelu opět "Mekkou" vína. Devět vinařů z rakouských vinařských oblastí bude nabízet svá kvalitní vína k ochutnání a postarají se bezpochyby o perfektní průběh letošního, již 10. ročníku Kitzbühlských slavností vína. Součástí bude samozřejmě též ochutnávka dalších znamenitých lahůdek.

Vedle vynikajícího vína budete moci okusit vynikající sýry, salámy, slaninu a nejrůznější lahodné pochoutky z místních farem. Nebudou chybět ani četné příležitosti k zakoupení lahví vína. Celé slavnosti vína jsou pochopitelně doprovázeny i hudební produkcí. Strávíte tu dva skvělé dny plné informací i chutí vína.

Program:

Pátek 13. 9. 2013

16:00 hodin – zahájení vinobraní na výstavišti u hotelu Sporthotel Reisch
17:00 hodin - slavnostní zahájení starostou Dr. Klausem Winklerem
kolem 22:00 hodin předpokládaný konec (podle aktuálního počasí)

Sobota 14. 9. 2013

16:00 hodin - zahájení vinobraní na výstavišti u Sporthotelu Reisch
kolem 22:00 hodin předpokládaný konec (podle aktuálního počasí)

4. Int. Sportwagenfestival

Termín: 26. - 29. září 2013

Od čtvrtka 26. do neděle 29. září se bude konat již 4. ročník mezinárodního Kitzbühlského festivalu sportovních vozů. Na akci přijede více než 50 světoznámých a legendárních značek sportovních automobilů, jako jsou např. Ferrari, Lamborghini nebo Wiesmann.

Po úvodním čtvrtečním večeru budou následovat v pátek a v sobotu jízdy po silnicích kolem města, které budou směřovat na ta nejzajímavější místa v celém regionu. V posledních letech končily tyto spanilé jízdy na takových turisticky oblíbených místech, jako jsou např. Grossglockner, okolí Berchtesgadenu, jezero Königssee nebo městečko Zell am See.

Auta mířila též do místních, ekonomicky významných firem, jako je třeba Riedel Glas. Večery jsou vždy spojeny s kulturou a s kulinářskými lahůdkami. Pořádají se přitom nejrůznější gala večery, tyrolské večery a nejrůznější párty ve slavném kitzbühlském tanečním podniku Club Take Five.

Nedělní poledne je pak vyhrazeno vrcholu festivalu sportovních vozů, kdy je na programu slavnostní průjezd všech automobilů centrem města Kitzbühel. Po přehlídce jsou vozy zaparkovány a zájemci si je mohou prohlédnout. Řidiči se mezitím účastní společného brunche v hotelu Zur Tenne.

Geografie: 

Místo

Sporthotel Reisch, Kitzbühel 47° 26' 45.2256" N, 12° 23' 22.938" E
Location