Jste zde

Domů » Léto

Akce v květnu a červnu 2013

Automobilový závodník Hans Joachim Stuck
Autor: msuutarinen

16. Cordial Cup 2013

Termín: 17. - 20. května 2013

Cordial Cup je nejlépe obsazeným mládežnickým fotbalovým turnajem v Evropě. Přes 2500 hráčů ze 160 týmů z 20 zemí bude i letos opět bojovat od 17. do 20. května 2013 o tuto prestižní trofej. Nejlepší evropské kluby, jako je např. Bayern Mnichov, Spartak Moskva nebo Bayer Leverkusen, se utkají na hřištích v Kitzbühelu a v Reithu.

Pro mladé fotbalisty je účast na Cordial Cupu jedním z nejžádanějších cílů jejich začínající fotbalové kariéry. Týmy z celého světa se utkávají v rámci kvalifikace se svými soupeři na turnajích, které se odehrávají v průběhu roku v různých zemích, včetně Německa, Rakouska, Švýcarska, Maďarska, Slovinska či Francie.

Fotbalový turnaj pro mladé té nejvyšší úrovně kvality každoročně přiláká na 10 tisíc diváků. Míří sem místní fotbaloví fanoušci a hosté, stejně jako mezinárodní fotbalové celebrity a hledači mladých talentů, tzv. skauti.

Akce Cordial Cup je vyhrazen pro týmy věkové kategorie do 11 let (E), do 13 let (D) a do 15 let (C). Novinkou je pak od roku 2010 je Cordial Girl’s Cup, tedy dívčí fotbal, který tak reaguje na nebývalý boom ženského fotbalu v posledních letech.

26. Kitzbühelská Alpinerallye

Termín: 5. – 8. června 2013

Kitzbühelská Alpinerallye je plným právem považována za jeden z nejkrásnějších klasických automobilových závodů v celých Alpách. Není divu, že milovníci oldtimerů z celého světa se rok co rok setkávají v Kitzbühelu, aby tu strávili jedinečný týden, letos již při 26. ročníku.

Svět tyrolských hor vytváří doslova jedinečné pozadí pro zmíněný podnik závodů automobilových veteránů. Je to událost, která do města láká každoročně fanoušky z blízka i z daleka. Každý rok tak lze pravidelně na startu vidět mnoho prominentních účastníků z řad aktivních závodníků, z showbusinessu, prominentů z oblasti podnikání a sportu, kteří dávají tomuto podniku onen zvláštní nádech exkluzivity.

V roce 2009 se objevil na startu závodu poprvé i mistr světa Formule 1, Michael Schumacher. Zdaleka však nebyl sám. Na startu alpské rallye byli i hvězdy automobilového sportu nedávné minulosti, jako např. závodní eso Hans-Joachim Stuck či herečka Katerina Jacob.

Stejně jako v předchozích letech čeká na účastníky letošní Alpské rallye 500 km po nejkrásnějších alpských a horských silnicích v Tyrolsku a Salcbursku. Cíl a zároveň vrchol tohoto závodu bude i s již tradiční přehlídkou závodních vozů před tisíci diváků v centru města Kitzbühelu.

I letos se Alpenrallye skládá ze dvou oddělených soutěží. Je to v první řadě Alpenrallye-Sport-Trophy pro milovníky rallye a Alpenrallye-Classic-Trophy, tedy jakási volná třída. Dosažené časy v Sport-Trophy se měří pomocí nejmodernějšího časoměrného systému GPS, nejsofistikovanějšího systému časomíry používaného při závodech oldtimerů.

Nejkrásnější auta celé automobilové historie se představí během závodu širokému publiku. Budou to opět pravé limuzíny, elegantní sportovní kupé i "plnokrevné" závodní automobily těch nejrenomovanějších značek, jako jsou Lamborghini, Bentley, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin, Mercedes-Benz, Jaguar nebo Maserati, ale také opravdu vzácné a jedinečné značky dávnější automobilové historie, jako Facel Vega, Arnolt nebo Iso Rivolta.

Na Alpenrallye 2013 budete moci obdivovat i starší automobilovou klasiku značek Audi, Fiat, Ford či Volkswagen, které dříve patřily ke každodennímu životu na silnicích, a které dozajista potěší srdce mnoha diváků.

Místo

Kitzbühel 47° 26' 41.3088" N, 12° 23' 44.9448" E
Location