Jste zde

Domů » Kitzbühel

Akce v červenci 2013

Motorka Harley-Davidson

18. setkání Harley-Davidson

Termín: 19. - 21. července 2013

Setkání přátel motocyklů Harley-Davidson v Kitzbühelu bude dozajista opět oním setkáním zvláštního druhu. Již po osmnácté mají fanoušci této významné značky motocyklů z celého světa sraz od 19. do 21. července 2013 v Kitzbühelu. Očekává se příjezd asi 650 motorkářů a tisíce návštěvníků a diváků z celého světa.

V pátek 19. červenec se uskuteční zahájení téhle velkolepé události v překrásném údolí Kaiserbachtal v Tyrolsku. Pak se budou moci všichni motorkáři zúčastnit své oblíbené soutěže na předměstí, akce "Best Bike of the Year 2013".

Večer bude následovat motorkářská párty ve vnitřním městě Kitzbühelu. Velkolepá Harley-Night se bude konat ve starém městě, na tamější velké scéně pod otevřeným nebem. Od 19.00 hodin začne show a prvotřídní hudební program s živými kapelami, s programem DJs, bude i barmanská show, tetovací salón Live Tattoo Studio, ohňostroj, různé senzační show atd…

V sobotu 20. července účastníci vyrazí z Kitzbühelu do Pillerseetalu. Tam pak budou následovat ty nejrůznější motorkářské show, rychlostní soutěž a živý program v St. Johannu. V pozdním odpoledni je plánován návrat zpět do Kitzbühelu a celá smečka "Harlejářů" se vydá na jízdu centrem města. Od 20.00 hodin začíná velkolepá American Harley Night v centru města.

Závěr 18. setkání fanoušků Harley-Davidsonu bude opět v Kitzbühelu, a sice v neděli, a bude to stát opravdu za to! Dopoledne se pojede až na vrchol Kitzbühel Hornu na motorkářský brunch, kde opět vystoupí naživo kapely, a kde se budou i "světit" motorky.

69. BET-AT-HOME Cup 2013

Termín: 28. července - 3. srpna 2013

Kitzbühel a tenis - toto spojení je dnes již přímo legendární. Již celých 69 let se v Kitzbühelu pořádá tenisový mezinárodní turnaj. V létě roku 2013 se znovu do tohoto tyrolského střediska vydají tenisová mezinárodní esa, aby se zúčastnila turnaje "BET-AT-HOME Cup Kitzbühel".

Po úspěšném návratu do tenisového cirkusu ATP World Tour před dvěma lety je Kitzbühel opět spojován se světovým tenisem té nejvyšší úrovně, kde současně panuje i jedinečná atmosféra s překrásným výhledem na okolní horskou přírodu. Od 28. července do 3. srpna 2013 zve Tenis Kitzbühel Club na Bet-at-home CUP a slibuje opravdu velký sportovní zážitek.

Více než 30.000 nadšených tenisových fanoušků vášnivě sledovalo již v loňském roce tenisová klání a těšilo se tu opravdu jedinečnou atmosféru kolem kurtů. Milióny vyznavačů tenisu na celém světě sledovaly tuto významnou sportovní události na své televizní obrazovce.

Turnaj BET-AT-HOME CUP byl vysílán celkem do 63 zemí světa na čtyři kontinenty, celkem se vysílalo více než 130 hodin perfektní tenisové podívané. Veškerá očekávání ředitele turnaje Alexe Antonitsche a jeho týmu byla více než překročena. To je dost důvodů, proč by tento mezinárodní tenisový turnaj neměl ujít vaší pozornosti ani v roce 2013.

Tenisté z nejvyšších pozic světového žebříčku budou letos hrát o prestižní trofej Kitzbühelského turnaje a o celkové odměny ve výši 410.000 euro. Ale Kitzbühel je nejen sportovní výzvou, která po mnoho let přitahuje ty nejlepší tenisty na světě, ale vládne zde i naprosto jedinečné kouzlo. Kolem je překrásná krajina, lidé jsou velice pohostinní a byla tu vybudována rozsáhlá rekreační zařízení. Sportovci i hosté z celého světa se tady cítí vždy jako doma.

Tenis má v Kitzbühelu již opravdu velmi dlouhou historii. Již v 19. století se tomuto "elitářskému bílému sportu" věnovali angličtí hosté, kteří zavítali do tohoto alpského městečka. V roce 1889 se tady konala vůbec prvním tenisová soutěž a od roku 1945 je Kitzbühel pravidelným místem, kde se pořádají tenisové turnaje.

V průběhu desetiletí změnil turnaj několikrát svůj název, jmenoval se Alpenländerpokal, Head Cup, Generali Open nebo Austrian Open. Svůj vrchol zažíval turnaj v 90. letech 20. století, kdy tady vítězili například Thomas Muster, Pete Sampras a Goran Ivaniševič.

Geografie: 

Místo

Tenisové kurty, Kitzbühel 47° 26' 36.5928" N, 12° 23' 58.7328" E
Location